Mandag den 19. april 2021 kl. 09.00-15.00
Fælles legemanuskripter – heldagskursus for pædagogiske medarbejdere

Kurset indledes med en opsummering af legens plads i den styrkede pædagogiske læreplan. Hvilke krav og budskaber skrives frem i lovgrundlaget, og hvordan kan de tolkes? Lovgrundlaget placeres teoretisk i forhold til en karikeret teoretisk kamp koblet til legen: Skal legen helst være helt ”fri” for voksenindblanding, eller skal den helst styres af de voksne?

Deltagerne får herefter inspiration til at lave en minianalyse af legemiljøet i deres egen institution med afprøvning af et konkret analyseredskab.

Metoden Fælles legemanuskripter og det teoretiske fundament præsenteres. Deltagerne prøver at udarbejde et legemanuskript som pædagogisk planlægningsredskab.

En legende tilgang til den pædagogiske praksis gennem hele dagen er en udfordring for mange pædagogiske medarbejdere. Inddragelsen af børnenes perspektiver kræver, at vi som voksne kan overvinde uvanthed med at lege, og at vi har øje for, at vores normer kan stå i vejen for inddragelse af børnene.

Introduktion til eksperimenter i praksis som et refleksionsværktøj til at udforske og arbejde med sin egen åbenhed overfor børns perspektiver og egen normkritiske opmærksomhed i hverdagens rutiner, fx under måltider eller i garderoben.

Der lægges op til dialog, spørgsmål og drøftelser undervejs.

 

Oplægsholder: Kristina Avenstrup, forfatter til bogen "Kom ind i legen!"

 

Ved for få tilmeldinger vil kurset blive udskudt eller aflyst, og det er derfor vigtigt, at du melder dig i tide, hvis du gerne vil deltage på kurset.

  

 

Målgruppe

Heldagskursus for pædagogiske medarbejdere

Pris

GRATIS for fobu medlemmer. Øvrige deltagere kr. 550,- pr. person. For tættere samarbejdspartnere/netværkskollegaer uden for fobu 450,- pr. person. No-show gebyr på kr. 500,- pr. person ved manglende afbud til info@fobu.dk senest 24 timer før kurset starter.

Sted

fobu, Enghavevej 31, 1. sal, 1674 København V

Tilmeldingsfrist

22. marts 2021

Tilmelding

Tilføj deltager
9. november 2020