Onsdag den 20. januar 2021 kl. 17.00-20.00

Al forskning viser, at trivsel skaber vækst, arbejdstilfredshed og reducerer stress, og netop det sætter vi fokus på til workshoppen: "Fra stress til trivsel": Hvordan skaber man trivsel for sig selv, og hvordan skabes de rammer, der skal til for, at det lykkes.

Selvom arbejdsmiljøet i Danmark faktuelt er blevet mere belastende er det store spørgsmål, om man kan trække personen helt ud af stressligningen og kun placere ansvaret hos organisationerne selv. Der er ingen tvivl om, at organisationerne har et stort ansvar, også større end de vil være ved. Men langt de fleste forskere er dog enige om, at stress opstår i en konkret kontekst, men hvordan den kontekst påvirker, afhænger af belastningsgraden, og personen der er involveret. Nogle gange med vægt på forholdene, men til tider også med vægt på individet og dets manglende evne til at håndtere situationen. Både arbejdsmæssigt og privat.
 

Indhold for workshoppen:
På dette kursus vil du lære, at trivsel er et relativt gennemarbejdet begreb. Den enkelte kan følge visse spilleregler og ved at anderkende nogle basale psykologiske grundprincipper og krydre det med de ingredienser, der skal til, opnå trivsel.

Hårde neurologiske facts viser, at den enkelte må tage mere ansvar for sit eget velbefindende, hvis ikke det psykiske arbejdsmiljø skal få så alvorlige konsekvenser som udbrændthed, stress, depressioner eller angst lidelser.

Alle kan tilegne sig redskaber til at tackle de pressede situationer, der uundgåeligt vil opstå på vores arbejdspladser og i livet. Samtidig må vi forstå, at stress ikke bare kan håndteres ved fif og smarte tricks. Det er en proces, der kan tage lang tid.

Program:

  • Hvad siger forskningen om stress, og om hvornår vi har det?
  • Hvordan arbejder man med trivsel i hverdagen - også under forandringer?
  • Hvordan sikre man trivsel for alle og i kollegaskabet?
  • Hvad er en god arbejdsplads - også under forandringer?
  • Hvordan får jeg en god søvn?
  • Masser af øvelser og dialog

Udbytte:
Alle vil tilegne sig viden og redskaber til at skabe forudsætningerne for trivsel og forebyggelse af stress.


Underviser:
Thomas Milsted har i mere end to årtier været en af Danmarks mest benyttede foredragsholdere indenfor områderne stress, trivsel og arbejdsglæde. Han er en stærk foredragsprofil hos både private firmaer og organisationer såvel som hos offentlige virksomheder og institutioner mv.

Han er tidligere direktør i Center for stress og nu generalsekretær i Stresstænketanken. Det er ikke uden grund, at han er efterspurgt indenfor alvorlige områder, der skal kommunikeres med omtanke. Hans alvorlige budskaber og vigtige pointer bliver serveret med veltilpasset humor, der sikrer, at det lærte sidder bedre fast.

 

Målgruppe

Kurset er for pædagoger, AMR/TR, pædagogiske ledere og dagtilbudsledere

Pris

GRATIS for fobu medlemmer. Øvrige deltagere kr. 550,- pr. person. For tættere samarbejdspartnere/netværkskollegaer uden for fobu 450,- pr. person. No-show gebyr på kr. 500,- pr. person ved manglende afbud til info@fobu.dk senest 24 timer før kurset starter.

Sted

DGI Huset Aarhus, Værkmestergade 17, 8000 Aarhus C

Tilmeldingsfrist

18. december 2020

Tilmelding

Tilføj deltager
16. november 2020