Den 26. januar kl. 18.30-20.20, den 2. februar kl. 18.30-20.20 og den 9. februar kl. 18.30-20.20

Smitteudviklingen med COVID-19 i Danmark er stadig bekymrende, og derfor ønsker vi i fobu at hjælpe med at begrænse smitten i det danske samfund, samtidig med at vi må prioritere vores aktiviteter. Derfor har vi besluttet, at alle kurser i januar og størstedelen af februar skal være virtuelle. Som noget nyt vil dette kursus foregå online og strække sig over tre tirsdage i tidsrummet 18.30-20.20. Når du har tilmeldt dig kurset, vil du modtage et link til kurset nogle dage inden afholdelsen. 

Inspirationskursus i børneyoga og mindfulness

Måske kender du til en travl hverdag med fart over feltet og stressede børn og voksne, hvor du savner redskaber til at skabe rolige åndehuller for børnene?

Dette inspirationskursus henvender sig til dig, der er nysgerrig på, hvordan du kan bruge yoga og mindfulness i den pædagogiske hverdag og til dig, som har lyst til at prøve kræfter med at lave yoga og mindfulness med børnene.

Yoga og mindfulness vinder stadig mere frem i den vestlige verden, og det er efterhånden veldokumenteret, at yoga og mindfulness har en positiv effekt på krop og sind. Gennem de seneste år har yogaen også spredt sig mere og mere i de danske skoler og daginstitutioner, og børnene elsker det.

Når børn laver yoga, styrkes deres kropsfornemmelse, balance og koncentrationsevne. Yogaen giver børnene mulighed for at lære sig selv bedre at kende og mærke, hvordan de finder ro indeni. Samtidig kan yogaen være en kilde til samhørighed og sammenhold.

På dette inspirationskursus vil du lære:

  • Om yogaens oprindelse
  • En række fysiske øvelser, som du vil prøve på egen krop, og som du kan gå hjem og bruge
  • Vejrtrækningsøvelser, du kan bruge med det samme
  • Mindfulnessøvelser, som du let kan implementere i dagligdagen
  • Hvordan du med hjælp fra en historie kan opbygge en god yogastund med børnene
  • Hvordan du selv kan arbejde med din egen yogahistorie og målrette den til den aldersgruppe, som du arbejder med. Dette giver dig et helt konkret udgangspunkt for din egen opstart med yoga.

Kurset er en blanding af teori og praksis og du kommer til at bruge kroppen. Det er en god måde at lære på og vil hjælpe dig til at føle dig klædt på til at komme i gang.

Du får sammen med linket til kurset tilsendt et kompendium på mail, så du har øvelserne på skrift. Alle deltagere får efterfølgende adgang til optagelsen af kurserne, så du kan gense øvelserne eller se hele kurset, hvis du en af gangene skulle være forhindret i at deltage. Derudover oprettes en Facebook-gruppe til deltagerne på yoga-kurserne. Her vil du have muligheden for at sparre med de andre deltagere og for at stille spørgsmål til underviseren også mellem modulerne.

Sideløbende med kurset vil du få muligheden for at deltage i online yoga for voksne og her få muligheden for at mærke yogaens effekt på egen krop.

Efter 6 uger er der en 2 timers opfølgning, hvor du vil kunne sparre med de andre, høre erfaringer, stille spørgsmål og få yderligere inspiration.

I tiden mellem modulerne og i de 6 efterfølgende uger er tanken, at du arbejder med en børnegruppe og skriver dagbog, så du på den måde holder dig selv fast i at komme i gang. Målet er at du på denne måde integrerer, og fortsætter, din læring, så du ikke bare har deltaget på ”endnu et kursus”, men rent faktisk får det bragt i spil.

Hvis du tidligere har været på det kortere inspirationskursus og gerne vil have mere med, kan du sagtens deltage på kurserne. Der vil være gentagelser, men kurserne går et stykke videre, og du vil få nyt med dig hjem.

Kurset foregår online via Zoom og du vil således være hjemme hos dig selv eller måske med et par kolleger i jeres institution. Vi skal bevæge os undervejs, så det anbefales, at du tager behageligt tøj på. Det er en god ide at have en yogamåtte eller lignende, som du kan lave yoga på og et tæppe i nærheden til afspændingen. Derudover er det en anbefaling at placere dig et sted, hvor du kan være uforstyrret.

 

Kursusholder:

  • Rikke Kobæk, pædagog, psykoterapeut og yogalærer. Rikke har 20 års erfaring fra arbejdet med børn og har undervist i børneyoga siden 2012. Hun har bl.a. været ansat som yogapædagog i knap 2 år i en integreret institution. Rikke fungerer i dag som konsulent for daginstitutioner i forhold til implementering af yoga og mindfulness. Hun underviser i yoga for børn, voksne og familier, samt har klienter som psykoterapeut og mentor.

 

Målgruppe

Kurset henvender sig til pædagogisk personale og ledere, der arbejder med børn i alderen 2-8 år i selvejende og private dag- og fritidstilbud. Kurset er også for institutioner uden for fobu

Pris

GRATIS

Sted

fobu, Enghavevej 31,1. sal, 1674 København V

Tilmeldingsfrist

25. januar 2021

Der er ikke flere pladser på kurset.

18. januar 2021