Torsdag den 28. januar 2021 kl. 09.00-16.00

Måske kender du til en travl hverdag med fart over feltet og stressede børn og voksne, hvor du savner redskaber til at skabe rolige åndehuller for børnene?

Dette inspirationskursus henvender sig til dig, der er nysgerrig på, hvordan du kan bruge yoga og mindfulness i den pædagogiske hverdag og til dig, som har lyst til at prøve kræfter med at lave yoga og mindfulness med børnene.

Yoga og mindfulness vinder stadig mere frem i den vestlige verden, og det er efterhånden veldokumenteret, at yoga og mindfulness har en positiv effekt på krop og sind. Gennem de seneste år har yogaen også spredt sig mere og mere i de danske skoler og daginstitutioner, og børnene elsker det.

Når børn laver yoga, styrkes deres kropsfornemmelse, balance og koncentrationsevne. Yogaen giver børnene mulighed for at lære sig selv bedre at kende og mærke, hvordan de finder ro indeni. Samtidig kan yogaen være en kilde til samhørighed og sammenhold.

På dette inspirationskursus vil du lære:

  • Om yogaens oprindelse
  • En række fysiske øvelser, som du vil prøve på egen krop, og som du kan gå hjem og bruge
  • Vejrtrækningsøvelser, du kan bruge med det samme
  • Mindfulnessøvelser, som du let kan implementere i dagligdagen
  • Hvordan du med hjælp fra en historie kan opbygge en god yogastund med børnene
  • Hvordan du selv kan arbejde med din egen yogahistorie og målrette den til den aldersgruppe, som du arbejder med. Dette giver dig et helt konkret udgangspunkt for din egen opstart med yoga.


Du får et kompendium med hjem, så du har øvelserne på skrift sammen med dine noter, hvilket er et godt arbejdsredskab.

Kurset er en blanding af teori og praksis, men derudover vil der være arbejde i grupper, hvor du selv kommer i spil. Vi tror på, at det er en god måde at lære på og vil hjælpe dig til at føle dig klædt på til at komme i gang.

Dette kursus følges op efter 8 uger af et to timers kursus, der vil foregå virtuelt. Dette kursus vil være et sparringsrum, hvor vi vil høre, hvordan det går, og hvor du kan stille spørgsmål og få inspiration - også fra dine medkursister.

I de 8 uger mellem kursusdatoerne er tanken, at du arbejder med en børnegruppe og skriver dagbog, så du på denne måde holder dig selv fast i at komme i gang. Vi vil gerne, at du på denne måde integrerer og fortsætter din læring, så du ikke bare går hjem efter ”endnu et kursus” og glemmer alt om det.

Hvis du tidligere har været på det kortere inspirationskursus og gerne vil have mere med, kan du sagtens deltage på dette. Der vil være gentagelser, men kurset går et stykke videre, og du vil få nyt med dig hjem.


Vi skal bevæge os undervejs, så vi anbefaler, at du tager behageligt tøj på.
Medbring yogamåtte eller lignende, som du kan lave yoga på samt et tæppe eller tørklæde til afspænding.

 

Oplægsholdere:

  • Rikke Kobæk, pædagog og børneyogalærer. Arbejder med yoga 25 timer om ugen i en institution og underviser ved siden af i familieyoga og kurser som dette.
  • Zanne Kilden har sit eget yogastudie på Aarhus Ø, hvor hun primært underviser voksne i yoga. Derudover tager hun som tidligere skolelærer, rundt og underviser børn i yoga rundt på skoler, i vuggestuer og i børnehaver. Zanne holder også oplæg for lærere og pædagoger.


Ved for få tilmeldinger vil kurset blive udskudt eller aflyst, og det er derfor vigtigt, at du melder dig i tide, hvis du gerne vil deltage på kurset.

 

Målgruppe

Kurset henvender sig til pædagogisk personale og ledere, der arbejder med børn i alderen 2-8 år i selvejende og private dag- og fritidstilbud. Kurset er også for institutioner uden for fobu

Pris

GRATIS for fobu medlemmer. Øvrige deltagere kr. 550,- pr. person. For tættere samarbejdspartnere/netværkskollegaer uden for fobu 450,- pr. person - Husk dog at anfør dette i feltet: "Hvor har jeg hørt om kurset?". No-show gebyr på kr. 500,- pr. person ved manglende afbud til info@fobu.dk senest 24 timer før kurset starter.

Sted

fobu, Enghavevej 31,1. sal, 1674 København V

Tilmeldingsfrist

14. januar 2021

Der er ikke flere pladser på kurset.

13. november 2020