Torsdag den 1. juni 2017 afholdes Børnenes Grundlovsdag. En begivenhed der fejres landsdækkende i dagtilbud og på skoler. fobu er stærkt involveret i Børnenes Grundlovsdag som én af de organisationer, der står bag planlægning og afvikling af dagen. Temaet for årets Børnenes Grundlovsdag er ”Retten til det gode børneliv”. I København fejrer vi det i Hans Tavsens Park med et stort arrangement fra kl. 10-13 med forskellige aktiviteter. Der vil blandt andet være en Rettighedscafe, som fobus pædagogiske konsulent, Dorthe Filtenborg Merot, deltager i og taler med børnene om deres syn på rettigheder og indhold i et godt børneliv.

Helt særligt for dette års begivenhed er, at børnene er inviteret indenfor på Christiansborg for at besøge politikerne. Det nyligt stiftede ”Børnepolitisk Netværk” har inviteret børnene i Folketinget, så de blandt andet kan fortælle om deres (barne)syn på, hvad et godt (børne)liv er samt pynte et ”Rettigheds Træ” med tegninger og udtalelser om et godt børneliv. Børnegruppen som skal ind på Christiansborg, består blandt andet af børn fra fobus medlemsinstitution Fru Hedevig Baggers Børnehave – Danmarks ældste børnehave – der grundlæggende arbejder med en pædagogisk praksis, der fokuserer på blandt andet demokrati i børnehøjde, inddragelse af børns selv- og medbestemmelse.

At børn kommer helt ind hos de folkevalgte politikere på Christiansborg og kan komme med deres egne perspektiver på et godt børneliv er en stor begivenhed, som vi i fobu understøtter og bifalder.

 

Læs mere
Invitation til Børnenes Grundlovsdag 2017 i København

Pressemeddelelse

Fakta om Børnenes Grundlovsdag

8. november 2017