Mens festlighederne var i fuld gang landet over, trissede små fødder ind på Christiansborg, da børnene fra Fru Hedevig Baggers Børnehave sammen med den integrerede institution Stenurten indtog pladsen foran indgangen til med sæbebobler, smil og leg. 

"Hvad betyder det, at have det godt?"
Da den store dør for enden af trappen åbnede, kom blandt andet Lotte Rod, Morten Østergaard, Pernille Skipper og Uffe Elbæk ud for at byde børnene velkommen. Med store smil gik de i dialog med børnene og imponerede var de da også, da børnene fra Fru Hedevig Baggers Børnehave nikkede ja til, at de kendte til Børnekonventionen og hurtigt svarede på, hvad det betyder at alle børn har ret til den bedste start; "Det betyder, at man skal have det godt når man bliver født og alle de ting, og man skal ikke skal have det dårligt" fortalte en af pigerne. "Det betyder også, at man skal vokse op i fred" fortsatte en af drengene.

Pernille Skipper var også nysgerrig på, hvordan de havde det godt. Dertil blev der hurtigt svaret "Om fredagen, fordi vi får fredagsslik!", hvorefter alle brød ud i grin og Pernille Skipper gav en high five og supplerede med, at hun også har det godt om fredagen.

Overrækkelse af Børnenes Grundlovsbog
Efter Børnenes Grundlovsbog, der fremadrettet vil være på Christiansborg og hvert år blive suppleret med børnenes tanker og ønsker om det gode børneliv, blev overrakt til Det Tværpolitiske Børnenetværk, sang alle med på sangen "Alle børn har ret" skrevet af Kim Larsen. 

Inden frokosten blev indtaget i Det Kongelige Biblioteks Have, stemte børnenes på ægte demokratisk vis om, hvorvidt sodavandsisen skulle nydes inden eller efter madpakkerne, så de kunne køle lidt af på en ellers meget varm sommerdag.

 

Bag Børnenes Grundlovsdag står en række organisationer: Dansk Folkehjælp, BUPL, Børnsvilkår, DUI-LEG og VIRKE, fobu - paraplyorganisation for selvejende og private dag- og fritidsinstitutioner, FOA - Fag og arbejde, FOLA - Forældrenes Landsforening, Red Barnet Ungdom og Ungdommens Røde Kors.

 

4. juni 2018