I København bliver der afholdt et stort arrangement med masser af gratis aktiviteter og underholdning for alle børn i både vuggestuer, børnehaver, fritidsinstitutioner og skoler. Det sker i Hans Tavsens Park på Nørrebro fra kl. 10:00-12:30. Sidste år deltog ca. 900 børn i alle aldre og ca. 200 pædagogiske voksne i festlighederne.

Hent invitationen

Hvorfor fejrer vi Børnenes Grundlovsdag?
Den 20. november 1989 blev Konventionen om barnets rettigheder vedtaget på et møde i FN. Den dag var statsledere fra hele verden samlet til møde, og de sagde ja til, at børn skulle have deres egne rettigheder. I Danmark sagde vi ja til Børnekonventionen i 1991, og det betyder, at politikerne har lovet at følge alle reglerne. I børnekonventionen står der, at alle børn har ret til mad, sundhed og et sted at bo. Børn har også ret til at blive beskyttet mod misbrug og forskelsbehandling, og de har ret til at udvikle sig gennem skole og medbestemmelse.

På Børnenes Grundlovsdag sætter vi således fokus på børns rettigheder og mulighed for at deltage i et samfund, der hviler på demokratiske principper såsom:

  • fælles socialt ansvar
  • ytringsfrihed
  • indflydelse og medbestemmelse
  • respekt og anerkendelse af det enkelte barn.
  

Bag Børnenes Grundlovsdag står en række organisationer: Dansk Folkehjælp, BUPL, Børnsvilkår, DUI-LEG og VIRKE, fobu - paraplyorganisation for selvejende og private dag- og fritidsinstitutioner, FOA - Fag og arbejde, FOLA - Forældrenes Landsforening, Red Barnet Ungdom og Ungdommens Røde Kors.

15. maj 2018