Da myndighedernes retningslinjer hele tiden ændres i takt med, at situationen omkring coronavirus/covid.19 udvikler sig, anbefaler vi alle at holde sig løbende opdateret på seneste nyt om Corona fx fra Sundhedsstyrelsen: https://www.sst.dk/, Erhvervsstyrelsen:
https://virksomhedsguiden.dk/erhvervsfremme/content/temaer/coronavirus_og_din_virksomhed/ og den kommunale dagtilbudsforvaltning.

Corona Hotlines:

Andre links: 
  • Fra tirsdag den 17. marts forventes en ny bekendtgørelse at træde i kraft. Bekendtgørelsen udstedes med hjemmel i den nyeste epidemilov og påbyder ALLE private institutioner at holde lukket for at begrænse smitte. Samtidig skal der fortsat etableres nødpasning efter de kriterier, som fremgår af ministerens brev til kommunerne udsendt tirsdag og konkretiseret af kommunalforvaltningen. Påbud om lukning af alle private daginstitutioner og regler om nødpasning kan findes her: https://www.uvm.dk/-/media/filer/uvm/aktuelt/pdf20/mar/200315-bekendtgoerelse-om-lukning-af-dagtilbud-skoler-mv.pdf?la=da
  • Endvidere fremsættes der den 17. marts et lovforslag om, at Børne- og Undervisningsministeriet af hensyn til smittebekæmpelse i den aktuelle Corona-krise kan lave regler, som fraviger dagtilbudsloven. Loven om at dagtilbudsloven kan fraviges ventes at træde i kraft i løbet af den kommende uge. Lovforslaget kan findes her: https://www.uvm.dk/-/media/filer/uvm/aktuelt/pdf20/mar/200315-lovudkast-covid-19-buvm.pdf?la=da
  • DLO har været gode i deres nyhedsstrøm ift. opdatering om senest nyt på området, og da fobu er medlem af DLO, vil vi anbefale jer også at følge med på deres hjemmeside. Her kan du også holde dig opdateret, hvis der kommer fravigelser af dagtilbudsloven, som vil blive annonceret her.
     

Vi i fobu holder os løbende opdaterede på alle kanaler og informerer jer om udviklingen via nyhedsbreve, mails eller via vores hjemmeside www.fobu.dk. Har I nogle former for spørgsmål, er vi kun en mail (info@fobu.dk) eller et opkald (33 24 81 00) væk – I skal ikke tøve med at spørge, for hvad vi ikke ved, vil vi gøre alt for at finde ud af.

3. september 2020