Årsmøde: konference d. 8. maj og repræsentantskabsmøde d. 9. maj 2015
Fredagens program havde fokus på nye samarbejdsformer i den offentlige sektor i forhold til de selvejende daginstitutioner.

Vi tog afsæt i oplæg ved CBS lektor Holger Højlund og ph.D. studerende Charlotte Biil, om værdibaserede partnerskaber. Herefter kom professor Stig Brostrøm og fortalte om institutionernes historiske udvikling gennem de sidste 100 år, med blik ind i fobu's 100 års jubilæum.

Eftermiddagsprogrammet satte fokus på menneskesynet og pædagogikken. Børneforsker Ole Henrik Hansen fortalte om, hvorfor det er vigtigt at vi har øje for barnet og hvordan vi udfolder vores faglighed i samspillet med det, så det styrker robusthed og læring. Og i en skarp og humoristisk oplægsfinale gav direktør i dogmekompagniet Anders Seneca, os et blik ind i organisationens robusthed, med fokus på hvorfor og hvordan vi holder fast i kerneopgaven. Detaljeret program - Klik HER (link til pdf)

Vi rundede dagen af med en festmiddag og fejrede vores 100-års jubilæum med fortællinger gennem tiden fra nogle af vores ledere der delte deres bedste historier med os. Herefter blev dansegulvet varmet op af bandet The What der i den grad satte gang i festen.

Ved repræsentantskabsmødet den følgende dag blev der både budt velkommen til flere nye institutioner og skiftet navn for hele organisationen. Vi hed fra d. 9. maj 2015: fobu.

Vi siger stor tak til alle deltagere og oplægsholdere for et par meget inspirerende dage sammen, og glæder os allerede til næste år, hvor datoen er rykket lidt i forhold til hvornår vi plejer at holde årsmøde, så sæt kryds i kalenderen ved d. 20. og 21. maj 2016.

På gensyn!

Årsmøder i fobu
Årsmødet er en tilbagevendende invitation til, at vi i fællesskabet gør en forskel. Vi sætter i år fokus på hvordan vi, med en bevidsthed om de roller vi er bærere af, og de funktioner vi indtager hver dag, får det bedste frem i alle, til glæde og gavn for livet i og omkring institutionen.

 

12. april 2018